JanBleekerFotografie

Welke modellen zoek ik?

Ik zoek vrouwelijke modellen of stellen (m/v) die het leuk vinden om voor mij te poseren. Naakt poseren moet dan geen probleem voor je zijn. Behalve dat de modellen altijd ouder dan 18 jaar dienen hanteer ik geen maximum leeftijd. Een model van bijvoorbeeld 40 jaar kan net zo goed op de foto komen als een model van 18 jaar. Een kleine tatoeage op de rug of schouder is geen probleem maar liever geen grote tatoeages die bijvoorbeeld een hele arm of rug bedekken. Ik zoek vrouwelijke modellen of stellen (m/v) die het leuk vinden om voor mij te poseren. Naakt poseren moet dan geen probleem voor je zijn. Behalve dat de modellen altijd ouder dan 18 jaar dienen hanteer ik geen maximum leeftijd. Een model van bijvoorbeeld 40 jaar kan net zo goed op de foto komen als een model van 18 jaar. Een kleine tatoeage op de rug of schouder is geen probleem maar liever geen grote tatoeages die bijvoorbeeld een hele arm of rug bedekken.

Een piercing is geen probleem, als deze er uitgehaald kan worden Make up kan, maar liefst zo naturel mogelijk. Vergoeding is mogelijk in de vorm van foto's en/of geld, maar het liefst geef ik de vergoeding op TFP basis (Time For Print).
Als voorwaarde stel ik dat de bronbestanden (de zg RAW bestanden) in mijn bezit blijven. Wil je dit niet, dan vraag ik er een vergoeding voor. De hoogte van de vergoeding bepalen we in het kennismakingsgesprek. De bronbestanden komen dan in jou bezit en jij mag zelf bepalen wat je met de foto's doet. Van publicatie op mijn website is dan geen sprake.

Indien je belangstelling hebt ,dan volgt er eerst een kennismakingsgesprek. Dat kan bij jou thuis of bij mij thuis. In dit gesprek laat ik je mijn fotoboeken zien. Ik wil graag weten welke foto's je mooi vind en welke niet. Het heeft voor mij geen zin om je te fotograferen in een situatie die je niet mooi vind. Tevens vertel ik over mijn werkwijze en ik probeer alvast afspraken te maken over welke soort foto's ik van je wil gaan maken.

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Je kan na het gesprek besluiten om niet voor mij te poseren. Maar ik kan ook besluiten om jou niet te gaan fotograferen. Ik laat je tevens een contract lezen waarin staat dat ik de gemaakte foto's niet mag verkopen en/of tentoonstellen voordat er schriftelijk toestemming van jou is. Indien ik de foto's op Internet wil zetten (op deze site bijvoorbeeld) of op de Kamasutrabeurs wil exposeren dan wordt er een aparte overeenkomst opgesteld waarin precies staat welke foto's openbaar mag worden gemaakt. In het kort komt het er op neer dat jij het beeldrecht behoud maar ik heb de copyright.

Bij het kennismakingsgesprek wordt er beslist NIET gefotografeerd! Als je besloten hebt om voor mij te poseren dan gebeurt bij voorkeur de eerste keer bij mij thuis in een geïmproviseerde studio. De tweede keer kan ergens anders zijn, maar dat gaat altijd in overleg. Twijfel ik over de leeftijd van het model, dan zal ik je vragen om je leeftijd aan te tonen door bijvoorbeeld een paspoort. Gezien de aard van mijn foto's fotografeer ik nooit modellen jonger dan 18 jaar, ook niet na toestemming van de ouders.

Heb je belangstelling stuur dan een e-mailtje naar JanBleekerFotografie met vermelding van je naam en wat persoonlijke gegevens van jou. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.